Rahat Giyimde Şort Kombinleme ve Şık Görünme Rehberi

Rahat Giyimde Şort Kombinleme ve Şık Görünme Rehberi

Kim demiş: “sokak modasında hem rahat hem de şık olunmaz!” diye. Bunu söyleyenlerden biriyseniz büyük bir yanılgı içindesiniz demektir. Her kategoride; sweatshirt, t-shirt, eşofman ve şortlarda rahat olabileceğiniz gibi, şıklıkta yakalayabilirsiniz.

Günümüzdeki şıklık anlayışı artık çok daha rahat bir hal almış durumda. Şık olmak için rahatsız edici ayakkabılarla bayılma hissine kapılmak, her parçanın birbirinden gösterişli halde kombinlenmesi gibi durumlar artık yok. Moda artık, eşofman ve sweatshirtle bile şık olmak demek! Eşofman kumaşından yapılmış bol kesim şortlarla da şık bir şekilde caddelerde göz doldurabileceğinize inanıyoruz. Öyleyse, rahat giyimde şort kombinleme nasıl olmalı? Şortla nasıl şık olunur? Soruların cevaplarını ipuçlarıyla birlikte veriyoruz.

  

Rahat Giyimde Şort

Spor ve cool görünüm sağlayan rahat giyim, dilediğiniz parçaları bir araya getirdiğiniz takdirde şık görünüm sağlayabilir. Palazzo kesim kumaş şortlar ve bermuda şortlar, genelde rahat giyimde yerini alır fakat biraz daha şık görünüm sağlar.

Bizim bahsedeceğimiz şort türü, eşofman kumaşından yapılmış şortlar olacak. Eşofman kumaşından üretilmiş ve oldukça rahat olan bu şortlar, spor giyimin vazgeçilmezi oldu bile. Sokak modasında çok sık görebileceğiniz bu şortları şıklaştırarak cool görünüm yakalayabilirsiniz.

Paça kısımları daha geniş iner ve bel kısımları daha yüksektir. Bizim de tercihimiz olan bu şort türü oldukça rahattır. Penye kumaşından olduğu için yumuşak dokusuyla giydiğinizde ağırlık hissi yaratmaz.

Erkek modellerinde, şortun kumaşı ince penye kumaştır ve belleri bağcıklı modelden oluşur. Rahat giyime oldukça uygundur ve kombinlendiğinde cool görünüm kazandırabilir. Kadın modellerde kullandığımız şortlarımızın bel kısımları lastikli ve yüksektir. Oldukça rahat olan bu şort modelini crop modellerle rahatça kullanabilirsiniz.

Rahat mı rahat, cool mu cool olacağınız kombinler için buradayız. Rahat giyimde şort giyerek oldukça spor görünebilirsiniz. Şortun altına giyeceğiniz uzun bir çorap bile kombine hareket katabilir. Peki, şık görünmek için ne yapılabilir? 

Gotham

 

Bizim üzerinde duracağımız şort türü, penye kumaştan yapılmış tamamen rahat giyime ait olan şortlar olacak. Şortlarla nasıl hem rahat, hem de şık bir görünüm yakalayabilirsiniz hep birlikte bakalım.

 

  1. Vücut tipinize göre şort seçmeyi tercih ediyorsanız size tavsiyemiz şudur;
  • Eğer üst bacaklarınızın kalın olduğunu düşüyor ve rahatsız oluyorsanız, bol kesimli şortlar tercih etmelisiniz. Paçaları bol kesim ve aşırı kısa olmayan şortlar, kalın bacakları kamufle eder.
  • Çok ince bacaklara sahip olduğunuzu düşünerek rahatsızlık duyuyorsanız, dar kesimli vücuda oturan şort modellerini tercih etmelisiniz. Bizce giyimde kendini sevmek ve rahatlık çok daha önemlidir. Hangi giyim tarzında rahat ediyorsanız öyle giyinmelisiniz.
  1. Rahat giyimde şortlar, penye kumaştan yapıldığı için eşofman görünümünde olurlar. Bu nedenle üstünüze giydiğiniz parçalar çok daha önemli olacaktır.
  • Sweatshirt giydiğiniz zaman şortun içine sokmaktan kaçının.
  • Oversize sweatshirt olmasına dikkat edin.
  • Direkt olarak şortun üzerine sweatshirtü bırakın.
  • T-shirtlerin üzerine sweatshirt giyerek, şortun üzerine salaş bir şekilde bırakın.
  • Croplar şortlarla uyum sağlayan en güzel parçalardan biri. Daha renkli crop parçalar, cool ve spor bir görünüm oluştururken, daha düz renkler (siyah, gri gibi) daha şık bir görünüm kazandırır.
  • Düşük yaka ya da tek kol bluzlarla birlikte giyeceğiniz şortlarda birden şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.
  • Oversize t-shirtleri, şortların içine sokarak ya da bir kısmını bağlayarak cool görünüm yakalayın. Bağlama işlemini bel hizasından ya da tshirte crop görünümü kazandırmak için yukarıdan bağlayabilirsiniz.
  • Rahat ama kumaş pantolon tarzında şortlar tercih ediyorsanız, gömleklerle giymeyi deneyin. Palazzo şortların üzerine sıfır kol gömlekler ya da uzun kollu şık gömlekler giyerek, cadde şıklığını yakalayabilirsiniz.

 

Gotham

 

  1. Şortunuzu ceketlerle giymeyi deneyin. “Blazer ceketlerin altına rahat bir şort giymek mi? Yok daha neler!” Demeyin. Gayet şık ve tarz görünebileceğinize garanti veriyoruz. Arkadaşlarınızla öğle yemeğine giderken, akşam muhabbetlerine çıkarken, dilediğiniz her ortamda şortunuzun üzerine ceket giyebilirsiniz.
  • Dilediğiniz t-shirtü seçerek şortunuzun içine sokun. Boyu uzun olan blazer ceketi tercih ederseniz çok daha şık olacaktır. Yüksek bir spor ayakkabı ya da yüksek topuklu klasik ayakkabı tercih edebilirsiniz. Ayakkabı seçiminde postal tercih ederseniz, cool bir görünüm yakalarsınız.
  • Denim ceketleri gri ya da beyaz şortlarla kombinlemeniz daha sade bir görünüm, renkli, (turuncu, yeşil, kırmızı gibi) şortlarla kombinlemeniz daha hareketli ve cool bir görünüm yaratır.
  1. Aklınıza gelebilecek her renkte kıyafetler üretilmeye başlandı. Bu renk çeşitliliğine şortlar da dâhil. Rahat giyimde kullanılan bu renkler, giyim stiline hareketlilik katıyor. Alt üst tek renk giyinmenin yanı sıra, renkleri birbirine karıştırarak giymekte mümkün hale geldi.
  • Siyah, gri ve beyaz renkte olan şortlar, şık görünümünüzü destekler. Cool durmaktan ziyade şık bir görünüm yakalamak isterseniz bu renkleri tercih ederek kombinlemelisiniz.
  • Renkli şortların üzerine büstiyer giyerek tatlı ve çekici bir görünüm yakalayabilirsiniz.
  • Erkekler renkli şort giydiklerinde, şortun üzerine oversize t-shirt giyerek tarz bir görünüm oluşturabilir.
  • Şortunuzla üzerinize giydiğiniz t-shirtü aynı renk tercih ederseniz, siyah bomber bir ceketle şık ve rahat görünüm yakalayabilirsiniz.
  1. Oversize kesim hırkalar rahat giyimin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Rahat giyimde şort kombinleme konusunda da hırkalar marjinal bir görünüm yaratıyor. Güzel kombinler ve akşam soğuklarından kurtulmak için, şortların üzerine hırka tercih edebilirsiniz.
  • Şortlarınızla kombinlediğiniz crop parçaların üzerine hırka giyerek, stilinizi biraz daha spor ve şık hale getirebilirsiniz.
  • Basket oynamaya giderken cool ve şık görünebilirsiniz. Bu görünüm için; çoraplar ve oversize t-shirtlerle kombinlediğiniz şortunuzun üzerine hırka giymeyi deneyin.
  1. Ayakkabı ve aksesuar seçimleri de rahat parçaları şık hale çeviren en önemli detaylardır. Şortlarınıza hareket katmak ve şık bir görünüm kazandırmak için aksesuarlardan muhakkak yardım alın.
  • Rahat giyimde şort kombinleme denince akla çoğunlukla sneaker modeller kullanılıyor. Bunun sebebi en rahat modellerin spor ayakkabı kategorisinde olmasıdır. Şortların altına yüksek tabanlı ve spor görünümlü ayakkabı seçerek rahat ve cool görünüm sağlayın.
  • Postallarla şort kombinlemek oldukça marjinal bir görünüm yaratabilir. Göz alıcı, çok bağcıklı postallarla birlikte şortunuzu kombinleyin.
  • Kolyeler ve gözlüklerle birlikte cool görünüm yakalayarak stilinizi tamamlayabilirsiniz.

Rahat giyimde şort kombinleme oldukça kolaydır. Penye kumaştan yapılmış oldukça rahat bir şortla, hangi parçaları kullanırsanız kullanın, şık görünmek tamamen sizin elinizde. Bu konuda gerekli olan kombin önerilerini sizler için sunduk. Rahat hissederek şıklık yakalamak artık sizin çok daha kolay olacak.

Etiketler: giyim
Mart 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR