Gardırobumun Vazgeçilmezleri: Oversize Sweatshirt

Gardırobumun Vazgeçilmezleri: Oversize Sweatshirt

Yaz akşamlarında bile şortların üstüne giymeye başladığımız sweatshirtler artık vazgeçilmez bir giyim parçası haline geldi. Sweatshirtlerimiz, üç iplik kumaşları sayesinde daha tok, yumuşak ve rahat bir giyim temenni ediyor. Herkesin gardırobunda bulunan oversize sweatshirt modelleri tamamen sizin giyim zevkinize bağlı olarak kombinlenebilir. Sokak modasının vazgeçilmezi olan sweatshirtleri nasıl kombinleyeceğiniz ve cool görüneceğiniz hakkında ipuçları için okumaya devam edelim.

Oversize Sweatshirt Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kumaş türü önemli!

Kullanım alanı gittikçe yaygınlaşan sweatshirtler, ilk girdiğiniz mağazada bile bulabileceğiniz türden bir kıyafet. Hal böyle olunca, ürünü her fiyatta, her renkte bulmak çok daha kolay hale geldi. Fakat en önemli nokta olan kumaş seçimi konusunda bu kadar çeşitlilik ne yazık ki yok. 

İyi bir sweatshirt kumaşı için, üç iplik kumaş tercih edilmeli diye düşünüyoruz. İster eşofmanlarda, ister şortlarda olsun rahat giyim denildiğinde aklımıza gelen bu spor kategorilerde kumaş cinsi oldukça önemli. Biz de ürünlerimizi üç iplikli ve içi şardonlu kumaşlardan seçiyoruz. Ürünlerin yumuşacık, kalın ve rahat olmasını istediğimiz için, bizim tercihimiz üç iplik kumaş yönünde oluyor. İç yüzeyinin şardonlu, yani pamuklu halde olması, sizi sıcak tutmak ve vücudun hava alması içinde oldukça önemli. Seçimlerinizde bunlara dikkat ederek hareket etmenizi öneriyoruz.

Gotham

 

Bedene uygunluğu diye bir şey yok!

Oversize denildiği zaman zaten oldukça salaş bir görünüm gözümüzde canlanıyor. Vücuda yapışan normal kesim sweatshirt seçmek yerine, oversize kesim seçmeniz cool görünüm için şarttır. Oldukça bol ve uzun duran bedeninize en uygun kıyafeti seçmelisiniz. 

Düşük omuzlara sahip kişiler, boyu biraz daha kısa ve kol kesimi aşağıda kalan sweatshirtleri tercih etmelidir. Böylece güzel bir duruş sergileyebilirsiniz. Fakat oversize giyimde stilinde tercihlerde bir sınırlandırma olmadığını bilin. Kendinize yakışanı giymeniz ve iyi hissetmeniz her zaman daha önemli.

Renklerle barışalım!

Siyahın ve grinin her tür giyim tarzına ne kadar yakıştığını söylememize gerek yok. Günümüz modası artık içinizdeki heyecanı dışa vuran renklerle dolu. Turuncu, pembe, sarı gökkuşağının bütün renklerini kıyafet tercihlerinizde bulundurabilirsiniz. Renklerin hâkim olduğu sweatshirtlerin iki ayrı rengi bir arada taşıması ise, göze çarpan cool bir görünüm yaratıyor. Sweatshirtlere oldukça yakışan cıvıl cıvıl renkler, sizi hem cool hem de çok tarz gösterecek.

Desenlerden korkmayın

Sade bir moda anlayışınız varsa, giydiklerinizin desenli olmaması gerektiğini düşünürsünüz. Oysa sweatshirtlerin desenli ve yazılarla süslenmiş halleri oldukça tarz bir görünüm yakalamanıza yardımcı olur. Altınıza ne renk giyerseniz giyin, desenli sweatshirtler oldukça cool bir görünüm katar. Bu sene gardırobunuzda olması gereken oversize kesim sweatshirtler, daha çok vintage görünümlü desenler ve yazı detaylarından oluşuyor. 

Her mevsim gardıropta durmalı

Sweatshirt denince akla serin havalar gelse de, her mevsim kullanılabilir bir sweatshirt gardrobunuzda bulunmalıdır. Soğuk havalar dışında yazın da giyilen ve oldukça cool duran oversize kesim sweatshirtleri dilediğiniz gibi kombinleyebilirsiniz. Sahil akşamlarında omzunuza ya da belinize bağlayarak, üşüdüğünüz an giyebilirsiniz.

Kadınlarda Sweatshirt Giyme Rehberi

Oversize sweatshirt modelleri çok sayıda çeşit ve renk barındırıyor. Kadın erkek fark etmeksizin her cinse uygun sweatshirtü her renkle kombinleyebilirsiniz. Kadınlarda büyük kesim sweatshirt kombinlemeye bir bakalım:

Denim pantolonlarla

Hangi pantolon tarzı olursa olsun, sweatshirtlerle her modeli kombinlemek mümkün. Dizleri yırtık ve aşınmış pantolonların üzerine sweatshirtü uzatarak hem cool hem de çok tarz görünebilirsiniz.

Taytlarla 

Renkli, desenli ya da parlak olsun her türlü taytla rahat bir kombin yaratabilirsiniz. İster kısa bir yürüyüşe çıkın, ister arkadaşlarınızla buluşmaya gidin, her koşulda rahatlık vaat eden bir kombin olacak. 

Sweatshirtün oversize olması boyunun uzun olması anlamına gelmez. Boyu kısa olan sweatshirtlerle de güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Eteklerle

Oldukça oversize görünen sweatshirtlerinizi eteklerin üzerine giyerek şık görünebilirsiniz. Mini eteklerle çok şık görünebileceğiniz gibi uzun eteklerle daha salaş görünürsünüz. Bu kombini denemediyseniz kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

Spor şortlarla

Yüksel bel eşofman kumaşından üretilmiş şortlarla birlikte çok rahat bir kombin yakalayın. Sweatshirtün önünü şortunuzun içine sokarak ya da tamamen salaş bırakarak kombinleyin.

 

Gotham

 

Jogger model eşofmanlarla

Paçaları büzgülü ve çok tarz duran eşofman altlarıyla en rahat kombinlenen ürün, şüphesiz ki sweatshirttür. Parçaların aynı renk olması, güzel bir duruş sağlarken, renklerde zıtlığı yakalamanız da oldukça cool görünecektir.

Sweatshirtten elbise

Oversize modellerin bolluğu ve uzunluğundan faydalanarak sweatshirtünüzü elbise yerine kullanabilirsiniz. Oldukça cool bir görünüm yakalamak için aksesuarlarla hareketlendirin.

Kombini tamamlama:

  1. Ayakkabı 

Hepimizin spor kıyafetlerle ayakkabı tercihi genelde sneaker olur. Sweatshirt giyildiğinde spor ayakkabılarla kombinlemek çok daha rahat ve kolaydır. Fakat eteklerle kombinlediğiniz sweatshirtlerin altına topuklu ayakkabı da tercih edebilirsiniz. 

Hatta eşofman altı ile kombinlenen bir sweatshirt takımını, topuklu bot ya da klasik topuklularla kombinlemeyi deneyin. 

Elbise yerine kullandığınız sweatshirtün altına uzun çorap çizme ya da kovboy model çizme tercih ederek, şık bir yemeğe gidebilirsiniz.

  1. T-shirt ya da gömleklerle

Oversize t-shirt ya da gömleklerinizi sweatshirtün içine giyerek tarz bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunu yaparken t-shirtün ya da gömleğin sweatshirtün etek kısmından sarktığına emin olun. Bu dağınık ve salaş görüntüyü şık hale getirmek isterseniz, kumaş pantolonların ya da eteklerin üzerine giymeyi deneyin.

Erkeklerde Sweatshirt Giyinme Rehberi

Son yıllarda kadınlar kadar erkeklerinde tarz olabileceğini, sokak modasından anlamış bulunuyoruz. Üretilen sweatshirtler cinsiyet fark etmeksizin her cinse uygun şekilde üretiliyor. Sweatshirtün rengi, deseni, boyu, hangi cins için üretildiği fark etmiyor, herkes cinsiyet ayrımı olmadan giymeye devam ediyor. İster kadın reyonundan ister erkek reyonundan almış olun, her şekilde tarz görünebiliyorsunuz.

  1. Pantolonlarla

Sweatshirt şıklığı yakalamak isteyen erkekler, kumaş pantolonlarla birlikte bir kombin yaratmalıdır. Gardırobunuzda bulunan oversize kesim sweatshirtlerinizi kumaş pantolonlarla kombinlerken; siyah, krem, gri, lacivert gibi renkler seçerseniz, şıklık yakalamanız daha kolay olur. Şortlarla da oldukça güzel kombinler yapabilirsiniz.

  1. Eşofmanlarla

Hangi model olursa olsun, içinde rahat ettiğiniz eşofman altınızı tercih ederek sweatshirtlerle kombinleyebilirsiniz. Yandan düğmeli bol kesim eşofmanlar oldukça şık duruyor. Üzerine uyduracağınız sweatshirtle çok daha cool durabilir. Renklerin uyumunu yakalarsanız, spor giyim tarzından, şık giyim tarzına geçişi sağlayabilirsiniz.

Kombini tamamlama:

  1. Ayakkabı

Sweatshirtünü şıklık yarışına sokmak istiyorsanız, klasik ayakkabıdan yardım alın. Kumaş pantolonla kombinlediğiniz düz renkte oversize kesim sweatshirtünüzü en şık ayakkabınızla giyerek, akşam yemeğinde farklı ve şık görünüm yakalayabilirsiniz. 

  1. Ceketler

Bomber ceketlerle yapacağınız kombin, kaykaycı tarzını yansıtırken, denim ceketlerle yapacağınız kombin, cool bir görünüm yakalayacaktır. 

 

Bereler 

Günümüz modasında sadece kışın kullanılmayan bereler, bahar aylarında da kullanılır hale geldi. Oversize görünümlü sweatshirtünüzle yapacağınız kombinlerde rengârenk bereleri tamamlayıcı olarak kullanmanız mümkünüdür.

Giyim tarzında her zaman rahatlığı benimsiyor ve size de rahatlık sunmak istiyoruz. Oversize sweatshirt seçimlerinizi kendinizi en iyi hangisinde hissediyorsanız öyle yapmanızı öneriyoruz. Gardırobunuzda mutlaka bulunması gereken sweatshirtleri nasıl kombinleyeceğiniz hakkında ipuçları verdik. Kıyafetlerin içinde rahat hissettiğiniz ve kendinizi bulduğunuz günler diliyoruz.

Etiketler: Gardırobumun Vazgeçilmezleri: Oversize Sweatshirt
Mart 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR