Rahat Giyimde Vintage Görünüm Yakalamak

Rahat Giyimde Vintage Görünüm Yakalamak

Son yıllarda oldukça moda olan vintage giyim tarzını sevenler bizi iyi dinlesin!

Gotham olarak rahat giyimin keyfine varmanız için çok sayıda ürün üretiyoruz. Oversize kalıplarda üretmiş olduğumuz, birbirinden renkli ve cool kıyafetler, her stile uygun şekilde kombinlenebilir.  

Son yıllarda kombinlerimizde büyükannelerimizin gömleklerini ya da babalarımızın t-shirtlerini eskitme bir görünüm elde etmek için kullanabiliyoruz. Hal böyle olunca vintage giyim akımı artık herkesin sahip olduğu bir giyim tarzı olmuş durumda. 80’li ve 90’lı yıllarda oversize giyimin, oldukça renkli ve oversize kalıplara sahip olduğunu albümlerde görmek mümkün. Günümüz modası da vintage bir görünüme dönerek coolluk yarattı diyebiliriz. Sizler için; rahat giyimde vintage görünüm nasıl yakalanır? İpuçlarını veriyoruz.

Gotham

Vintage Görünüm İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler Burada!

Hâlen daha liderliğini sürdüren vintage giyim tarzı, akla gelen naftalin kokusundan ziyade, cool bir görünüm yaratıyor. Bu cool görünümü rahat giyim modasına da uygulamamız oldukça kolay olacak. Öncelikle vintage giyimin olmazsa olmaz kurallarına hep birlikte bakalım.

  1. İkinci el ürünlerle vintage görünüm yakalamayı sevenlerdenseniz, gömlekler ve kanguru model yağmurluklar vintage görünüm yakalamanız için oldukça uygun modeller arasında yer alıyor.
  2. Vatkalı bomber ceket modelleri, büyük takım elbiseler ve sweatshirt seçimlerinizi oldukça oversize kesimlerde seçmelisiniz.
  3. Kombinlerinizin hareketliliklerini arttırmak için; taşlı ya da kalın kemerler, renkli saç eşarpları, choker kolyeler, postallar, converseler, yumurta topuk klasik ayakkabılar ve uzun renkli çoraplar kullanabilirsiniz.
  4. Renklerin uyumu ve aynı zamanda zıtlığından bahsetmek mümkündür. Vintage görünüm denilince akla gelen ilk şey neon renklerin çok sayıda kullanıldığı kıyafetler oluyor. Biz de ürünlerimizde renk çeşitliliğini kullanarak, vintage ve cool giyim yakalamak isteyen kişilere yardımcı oluyoruz.
  5. En önemli madde; bol giyinmekten korkmayın!

Rahat Giyimde Vintage Görünüm Yakalamak

Rahat giyim için ürettiğimiz; sweatshirt, eşofman, t-shirt ve şort gibi ürünlerimizin kalıp kesimleri oversize görünüme sahiptir. Oversize eşofman modasının 90’lardan günümüze geldiğini hepimiz biliyoruz. Sizi oldukça cool gösterecek bu modayı, bizim tavsiyelerimizle birlikte daha rahat hale getirmek istiyorsanız, bu öneriler tam size göre.

Sweatshirt ile vintage görünüm yakalamak sizin elinizde!

Vintage giyim tarzından bahsederken, kraliyetteki elbiseler ya da güzel takımlardan bahsetmemiz mümkün. Fakat günümüzde sokak modasının vintage görünüme evirildiğini görüyoruz. Bu modanın vazgeçilmez parçalarından biri olan sweatshirtler ile hem cool hem de vintage görünmek mümkün.

  • 90’ların vazgeçilmez parçalarından biri olan sweatshirtler ile oldukça renkli ve salaş görünümler elde ederek işe başlayalım. Cinsiyet fark etmeksizin, sweatshirtlerin her kalıbı oversize olmalıdır. Sonuç olarak; üzerinize yapışan kıyafetlerden ziyade, bedene oldukça bol geliyormuş hissi veren parçalar seçilmelidir. 
  • Jean, eşofman altı ve şortların üzerine giyilen sweatshirtler, eşofman altı ile giyildiğinde renk uyumundan yararlanılmalı. Rahat giyimde vintage görünmenin ilk kuralı budur. Ya çok renkli olmak, ya da desen kullanmaktır.
  • Turuncu, sarı, pembe ve birçok renk çeşitliliğini bulabileceğiniz, oversize sweatshirtleri; eşofman altları ve boyfriend jean kesimleri ile birlikte kombinleyebilirsiniz. 
  • Turuncu bir eşofman altı tercih ediyorsanız, turuncu bir sweatshirt ile kombinlemeyi deneyin. Böylelikle vintage görünüm yakalayarak cool giyim tarzına sahip olabilirsiniz.
  • Kadınların midi boy olarak satın aldığı uzun, salaş eteklerin üzerine sweatshirt giyilebilir. Oldukça uzun hatlı sweatshirtü eteğin üzerine uzatarak giymeyi deneyin.

Oversize t-shirt ile vintage görünüm yakalamak mümkün!

Birbirinden renkli ve çeşitli baskılarda ürettiğimiz oversize t-shirtler ile vintage görünüm yaratabilirsiniz. T-shirtler ile eski bir görünüm yakalamak için, kesimlerinin oldukça uzun ve salaş görünmesi ya da crop ve kısa t-shirt şeklinde olması şart.

  • Eski dizileri izlerken hayranlıkla seyrettiğimiz karakterlerin giyim tarzı bizi adeta vintage kombinlere itiyor. Özellikle 90’ların ortalarına doğru kısa t-shirt akımlarının hâkim olduğu giyim tarzında, crop modeller çok modaydı. Şimdi de rahat giyimde ürettiğimiz bu kısa t-shirtleri vintage görünüm yakalamak için kullanabilirsiniz.
  • Kısa cropları, belleri büzgülü ya da düz bir şekilde kullanarak, neon renklerde eşofman altlarınız ile cool görünüm yakalayabilirsiniz. Ürünlerin overize olması oldukça eskitme bir hava katacaktır.
  • Baskılı kısa t-shirtleri turuncu ve sarı gibi renklerde tercih ederek, boyfriend kesim jeanler ile birlikte kombinlemeyi deneyin.
  • Büyük, küçük herkesin tercih ettiği oversize t-shirtleri, pantolonların içine sokarak ya da üzerine sweatshirt giyerek kullanmak, vintage akımında en çok tercih edilen kombinler arasında yer alıyor.
  • Oversize t-shirtlerinizi kumaş pantolonların içine sokarak, eteklerinizin üzerine giyerek ya da eşofman altlarının üzerine uzatarak giymeyi deneyin.

Gotham

Eşofmanlar ile vintage görünüm yakalamak mümkün!

Eşofmanlar sadece spor yaparken giyilmiyor. Bizim de içinde bulunduğumuz yeni nesil rahat giyim modası ile birlikte, sadece eşofmanlarla bile cool görünebilmenin mümkün olduğunu savunuyoruz.

  • Paçaları büzgülü ve bel kısmı yüksek olan eşofman altları, vintage bir görünüm için oldukça uygun gibi görünüyor. 
  • Omuzları düşük oversize t-shirtler ile birlikte kombinleyebileceğiniz eşofman altlarınızı, üzerinize giyeceğiniz yağmurluklar ile renklendirebilirsiniz.
  • Siyah eşofman altı giyiyorsanız, üzerine renkli tonlarda oversize t-shirt tercih ederek, aksesuarlarla vintage görünüm yakalayabilirsiniz.
  • Paçaları ve kesimi oldukça bol olan eşofman altlarınızı, harika bir vintage t-shirt ve üzerine giyeceğiniz sweatshirt ile kombinleyebilirsiniz. Böylelikle rahat ve eskitme bir görünüm yakalamak mümkün olacaktır.
  • Eşofmanların üzerine giyeceğiniz oversize t-shirtlerin içine uzun kollu badi giyerseniz, eski dizilerdeki spor sahnelerinden çıkmış gibi bir hava yaratabilirsiniz. 

Gotham

Şortlar ile vintage görünüm yakalamak mümkün!

Sarı, mavi, yeşil, pembe, beyaz, gri, turuncu… Dilediğiniz renkte ürettiğimiz şortlarımız ile vintage kombinler yapabilirsiniz. 

Eskilerde kullanılan şortlar; bedene yapışmayan, oldukça bol kesimlere sahip ve yüksek belliydi. Gotham’ın ürettiği şortlar da; bel kısımları yüksek ve oversize kalıplara sahip olduğu için, eskitme bir görünüm sağlayacaktır.

  • Vintage bir görünüm için, renkli olacak şekilde seçtiğiniz şortların üzerine, bel kısmını içeri soktuğunuz oversize t-shirtler tercih edebilirsiniz. Bu kombin hem erkek hem de kadınlar için oldukça uygundur.
  • Şortunuz ile aynı renkte t-shirt giymek, 90 akımını da beraberinde getirecektir. 
  • Şapkalar ya da renkli tokalarla bu kombini daha cool bir hale sokabilirsiniz.
  • Uzun çoraplar seçerek, şortların altına giymeyi deneyin. Üzerine de oversize kesime sahip sweatshirt giyin. Bu kombini yüksek spor ayakkabılar ile tamamlayabilirsiniz.

Gotham

Vintage giyim modasının, rahat giyimde de hâkim olduğunu belirtmiş olduk. Sokak modasında öncü olan rahat ve cool giyim tarzını kendinizi iyi hissettiğiniz parçalarla yapmanızı öneriyoruz.

Etiketler: giyim
Mayıs 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR