Rahat Giyimde Mont Kombinleme ve Şık Görünme Rehberi

Rahat Giyimde Mont Kombinleme ve Şık Görünme Rehberi

Rahat Giyimde Mont Kombinleme ve Şık Görünme Rehberi

Rahat giyim denince akla gelen ilk şey, giyilen kıyafetin oversize görünüme sahip olmasıdır. Son zamanlarda caddelerde gezen çoğu insanın oversize giyindiğini görmemiz mümkün. Bu kadar geniş bir alana yayılmış olan rahat giyim, nasıl olurda şık görünebilir? Aramızda kalsın ama bu sorunun cevabını biz biliyoruz. 

Sizinle paylaşmaktan büyük bir zevk duyacağımız bir diğer konu ise, rahat giyimde mont kombinleme konusu.  Rahat giyimde mont nasıl kombinlenir? Rahat giyimde nasıl şık olunur? Hemen bakalım.

Rahat Olun Mont Kombinliyoruz!

Romantik bir akşam yürüyüşünde sevgiliniz, montunu omzunuza attıysa, montu geri vermemek için büyük bir fırsat doğdu demektir. Çünkü artık mont modası demek, bedeninizden çok büyük montlar giymek demek anlamına geliyor. Evet, o kocaman ve uzun oversize montlardan bahsediyoruz.

  1. Eşofmanlar montlarla bütünleşti bile

Eskiden eşofman denince, sadece eşofman takımına ait hırkaların giyilmesi gerekiyormuş gibi bir algı vardı. Günümüz gençliği buna “yok artık, olur mu öyle şey!” demiş olacak ki, son birkaç yıldır caddelerde eşofmanların üzerine uzun mont giyenleri görüyoruz. Özellikle rengârenk eşofman takımlarının üzerine giyilen uzun şişme montlar son derece moda olmuş durumda. Rahat giyimde mont kombinleme yaparken, paçaları lastikli eşofmanlar ve seçeceğiniz renkli çoraplarla rahatlığınıza renk katabilirsiniz.

 

Gotham

 

  1. Crop, sweatshirt ve mont eşittir rahatlık

Rahat giyim denince akla sadece eşofman değil, oversize sweatshirtler ve cropların rahatlığı da geliyor. Sweatshirt ister takım halinde kullanılsın, ister kendi başına giyimi tamamlasın, her kombine ayrı bir hava katıyor. Bizimle aynı fikirde olanlar bu kombinlerin üzerine montlarını giyip, rahatlığın keyfini sürerken, siz hâlâ denemediyseniz bu rahatlığı denemenizi öneririz. Croplarınızın üzerine renkli ya da düz renk farketmez, uzun şişme montunuzu giyip, konforlu bir şekilde gezintiye çıkabilirsiniz.

  1. Jean ve t-shirtlerle mont rahatlığı

Rahat giyimde mont kombinleme sandığınız kadar zor bir konu değil. Yırtık ve streç jean’ler, hem şık hem de rahat giyim için oldukça uygun parçalar. Jeanlerle kombinlediğiniz t-shirtlerin üzerine montunuzu alarak, rahat bir şekilde sokak modasına uyum sağlayabilirsiniz. Oversize kesim montlarla kombinlediğiniz kıyafetlerin bol ya da dar olması önemli değildir. Rahat kombinler yaparken giydiğiniz her şeyin bol olması, sanıldığı gibi modaya aykırı olan bir durum değil. Aksine ekstra rahat hissettiğiniz bütün bol kıyafetlerle montlarınızı kombinleyebilirsiniz.

Kemerlerinizi Takın Şık Giyiniyoruz!

Rahat giyimde nasıl şık olunur? Sorusunu sizin için cevaplıyoruz. Spor, şık giyilebilen insanların yaptığı en iyi şeylerden biri, hem şık hem rahat olmaktır. Siz de t-shirt’ün rahatlığını yaşarken, tek bir kemerle bile şıklığa adım atabilirsiniz. Bu adım ve daha fazlası için rahat giyimin şıklık kapılarını sizin için açtık.

5 adımda rahat giyimde şık görünmek:

  1. Adım oversize t-shirt

T-shirt’ün rahatlığı kadar şıklığı da desteklediği ve bu konuda uzman olduğunu söylesek ne dersiniz? Spor, şık giyinenler bizi çoktan anladı bile. Anlatacağımız bu ilk adımı, belki de sevgilinizin t-shirtü ile gerçekleştirebilirsiniz. 

  • Göz alıcı ve oldukça güzel duran eteğinizi giydiniz. Fakat üzerine parlak bir bluz giymek istemiyorsunuz. Bu durumda yardımınıza koşan t-shirt’ü bir değerlendirin deriz. Eteğinizin üzerine uzatacağınız t-shirt, ayağınıza giyeceğiniz şık bir çizme ya da spor ayakkabı ile hem şık hem de rahat bir kombin yaratabilirsiniz. 
  • Erkekler ise giydikleri t-shirtlerini kumaş pantolonlarının içine sokarak, hem rahat hem de şık bir kombin oluşturabilirler. Bu kombine ekleyeceğiniz kemerle birlikte, cool bir moda ikonu gibi görünebilirsiniz. Kadınlarda bu kombini düz kesim kumaş pantolonlarıyla uygulayabilirler.


 
  1. Adım sweatshirt ve crop
 

Sevgilisi olmayanlar belki 1. adımda bahsettiğimiz öneride üzülmüştür. Üzülmeyin şimdiki öneride abinizin sweatshirtlerini kullanabilirsiniz. Rahatlığına söz ettirmeyeceğimiz sweatshirtler, kombinlendiğinde oldukça şık parçalar haline gelebilir. “sweatshirtle şık mı olunur?” diyenler burayı iyi dinlesin. 

  • Günümüzde hem erkek hem kadın modellerinin oldukça çok üretildiği oversize sweatshirt’ler, sadece eşofmanlarla giyilmiyor. Erkek kadın fark etmeksizin Jean ya da kumaş pantolonların üzerine giyeceğiniz sweatshirt’ler, gömleklerin tamamlayıcı parçası olarak oldukça uygundur. Gömleğinizin üzerine giyeceğiniz sweathshirt’ünüzün düz renk olması, kombini daha şık hale getirir. Bu kombini takılarla ve güneş gözlüğü ile hareketlendirip daha şık görünebilirsiniz.
  • İnce siyah çorap, mini etek ve topuklu ayakkabı ile yaptığınız kombinlerinize sweatshirt eklemeyi deneyin.
  • Giydiğiniz oversize gömleklerin ya da t-shirt’lerin üzerine, desenli veya tek renk sweatshirtünüzü giyin. Hem şık hem rahat nasıl olunur göreceksiniz.
  • Crop parçalar, kombinlediğiniz Jean, şort ve etek gibi alt giyim kıyafetlerle oldukça uygun parçalardır. Hem şık hem rahat olmak için croplarınızdan yardım alın. Şık bir pantolon ya da askılı elbisenizin üzerine uzun kollu crop giyerek, rahat ve tarz bir görünüm elde edebilirsiniz.
 
  1. Adım eşofman ve topuklu ayakkabı

Başlığı okuyanlar “bu kadarı da saçmalık” dedi bile. Ama Rihanna giyince “ay nasıl güzel!” dediklerini de duymuştuk. Eşofman altına topuklu giyme konusu, çok da kötü görüntü yaratmayan, Rihanna’nın bize öncülük ettiği bir konu. 

  • Alt üst eşofman takımı olmasa da eşofman altını kullanarak topuklu bot ya da ayakkabılara rahat görünüm katabilirsiniz. Ayrıca bu kombinde üzerinize giyeceğiniz crop ve dış giyimde kullanacağınız oversize ceketlerle, daha cool bir şıklık yakalayabilirsiniz.
  • Artık erkekler için de üretilmeye başlanan, yanları çıtçıtlı eşofman altları, şıklığınıza şıklık katacak türden. Salaşlığı sayesinde rahat olan bu eşofman altlarını sweat’lerinizle kombinleyebilirsiniz. Eşofmanın üzerine oversize bir t-shirt giydikten sonra t-shirtünüzün üzerine siyah renkte sweatshirt çekerek hem şık, hem de çok rahat bir görünüm yakalayabilirsiniz.
 
  1. Adım mont ve ceketler
 

Thomas Shelby edasıyla uzun ceketlerini giyip, salına salına yürüyen erkekler, şık ve rahat olmak için şunlara dikkat etmelisiniz: 

  • Uzun ceketlerinizin içine rahat mı rahat olan oversize t-shirtlerinizden birini giyerek sokak modasına öncü olabilirsiniz. Dış giyimde kullandığınız uzun montlar ya da ceketlerle tam bir Shelby gibi hissedeceksiniz.
  • Uzun elbiselerin üzerine uzun montlar tercih etmelisiniz. Hem uzun hem sıcak tutan montlar sizi üşütmeyecek ve elbisenizin boyuyla bütünlük sağlayacaktır. Montlar ve ceketler genelde rahat parçalardır. Bu nedenle tercih edeceğiniz pantolon ya da t-shirtler, şıklık açısından çok daha önemlidir.

Gotham  

 

  1. Adım oversize gömlekler

Hem rahat hem de şık hissedeceğiniz gömlekleri babanızdan ödünç alabilirsiniz. 

  • Altınızda hangi pantolon tipi olursa olsun oversize gömlekleri pantolonun dışına bırakmanız halinde cool ve rahat kombin yapabileceksiniz.
  • Crop giymeyi seviyorsanız üzerine gömleğinizi çekip, giyeceğiniz yırtık bir jean ile birlikte kombinleme yapabilirsiniz. Bunu yaparken dilerseniz belinizi kemerle sıkarak ortaya çıkarabilirsiniz. 
  • Sadece kadınlar için değil erkekler içinde oversize gömlekler vazgeçilmez hal almış durumda. Jeanlerinizin üzerine gömleğinizi çıkararak rahat bir görünüm elde edebilirsiniz. Kolye, saat ve güneş gözlüğünden yardım alarak kombininizi şıklaştırın.

Rahat giyimde mont kombinleme oldukça kolaydır. Çünkü rahat ettiğiniz her ürün, sizin için en ideal kıyafettir. Modadan önce kendinize yakıştırdığınızı giymeniz her zaman daha çok mutlu eder.

Etiketler: giyim
Mart 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR