Oversize Giyim Nasıl Kombinlenir ve Nasıl Cool Görünülür?

Oversize Giyim Nasıl Kombinlenir ve Hala Müthiş Cool Görünülür?

Günümüzde yürüdüğümüz her cadde oturduğumuz her alan podyum alanı olmuş durumda. Özellikle genç yaş grubu oldukça cool ve iddialı kombinlerle caddelerde, iş yerlerinde, kafelerde ve birçok alanda kendini göstermeye devam ediyor. Bahsettiğimiz cool görünüm artık renklerin uyumu değil, oversize giyimin hakim olduğu bir görünüm. Erkek arkadaşınızın t-shirt’lerini gizlice alanlar çok iyi bilir ki, onların t-shirt’leri her şeyle kombinlenen, oldukça cool, hem şık hem spor olarak giyilebilen sihirli parçalardır. Peki, oversize giyim nasıl kombinlenir? Merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Oversize Giyinerek Nasıl Cool Görünürüm?

İş yerinde, caddede ve her yerde hem rahat hem cool olmak istiyorsanız tavsiyelerimizi dinlemenizde fayda var. Oversize giyim 90’lı yıllarda giyilen büyük t-shirt’ler ve ceketlerin günümüze aktarılmış hali diyebiliriz. Şimdi ise günümüzde vazgeçilmez olan oversize kıyafet tarzı, salaş giyinmeyi seven insanların daha çok tercih ettiği bir giyim tarzı olarak karşımıza çıkıyor. 

Oversize giyinmeyi seven insanların çoğu nasıl cool görünebileceğini merak ediyor. Çünkü oversize denilince akla rahatlık geldiği için spor giyimi yansıttığı düşünülüyor. Fakat bu düşüncenin aksine oversize artık cool’luk akımı olmuş durumda. 

Oversize t-shirt’lerinizi her şekle sokabilirsiniz!

Oversize kıyafetler denince akla gelen ilk şey kocaman, bol t-shirt’lerdir. T-shirt’lerinizi kombinlemek diğer parçaları kombinlemekten çok daha kolaydır. Günümüz modasında ne renk uyumu, ne de parça uyumu bekleniyor. Siz nasıl cool hissediyorsanız modanız artık o yöndedir. Bu t-shirt’ler spor olmanın yanı sıra oldukça tarz duran, her kombine uyan oversize t-shirt’lerdir. 

  • Desensiz oversize t-shirt’ler için ilk akla gelen kombin tayt kombinidir. Uzun t-shirt’lerinizi sıkı bir bisikletçi taytı ya da parlak düz renk taytlarınızla kombinleyebilirsiniz. Spor yaparken de tercih edebileceğiniz oversize t-shirt’ler hem rahat etmenize, hem de cool durmanıza yardımcı olabilir.
  • Boyu oldukça uzun bir t-shirt’ünüz varsa, yaz aylarında elbise olarak kullanabilir, hem spor ayakkabı hem de yüksek topuklarla cool’luk yaratabilirsiniz.  
  • T-shirt’ü elbise olarak kullanırken altınıza mini bir şort giyerek de kombini rahat bir hale sokabilirsiniz. Dilerseniz fileli çoraplarla hem tatlı hem de çekici bir elbise görünümü ile cool bir stil oluşturabilirsiniz.
  • Midi boy eteklerinizle oversize t-shirt’leri kombinlerken; uzun ve bol eteklerin üzerine t-shirt’ü uzatarak, belinize kemer takarak çok şık bir kombin yaratabilirsiniz. Kemer kullanırken vücut tipinizi göz önünde bulundurmayı unutmayın. Bazı kombinlerde kalın kemer sizi kısaltırken ince kemer daha uzun gösterebilir.
  • Mini boy kot ve deri eteklerinizi t-shirt’ünüzün üzerine giyin. Etek t-shirt’ün üzerinde kalacak şekilde yaptığınız kombini spor ayakkabınız ile tamamlayın.
  • Kemeri yalnızca eteklerle değil, bol kumaş pantolonlarınızın üzerine çektiğiniz t-shirt’ün beli içinde kullanın. Hem beliniz ortaya çıkacak hem de giyiminiz cool görünecektir. Minik bir çantayla ya da ceketle stilinizi hareketlendirebilirsiniz.

 

Gotham

 

Oversize sweatshirt’ler en büyük rahatlık!

Abinizin sweatshirt’lerini gizlice almak ya da erkek reyonundan alışveriş yapmak zorunda değilsiniz. Artık hem kadın hem erkek kıyafetlerinde çeşitli sayıda, desende ve renkte oversize sweatshirt’ler bulabilirsiniz. Biz de dahil olmak üzere neredeyse bütün markalar oversize üzerine ayrı bir giyim kategorisi oluşturmuş durumda. Bu kategorinin en çok tercih edilen parçaları ise sweatshirt’ler ve eşofman takımları olsa gerek. 

  • Oversize cool’luğu denince akla gelen eşofman ve sweatshirt kombininden bahsetmezsek olmaz. İster evde ister sokakta, rahat hissederek giyeceğiniz bu kombin size ekstra cool’luk katacak. Özellikle günümüzde renkli oversize sweatshirt’ler ve eşofman kombinleri cool duran en iyi parçalar arasında yerini alıyor.
  • Ceketlerin içine sweatshirt çekip gününüzü spor şık şekilde geçirebilirsiniz. Dolabınızdaki en şık oversize ceketinizi alın ve içine sweatshirt giyerek, altınıza bol ya da dar bir pantolon çekin. İşte şık bir öğle yemeği ya da şık bir cadde turuna hazırsınız.
  • Oversize sweatshirt’ler mini ya da midi olsun fark etmez her tip etekle uyum sağlayacaktır. Eteklerinde yanı sıra mini şortlarla da oldukça cool bir duruş sergileyeceği şüphesiz.

 

Oversize ceket ve gömlek mi? 

Hadi birazda babalarımızın dolabına doğru yönlenelim. Uzun yıllar önce artık kadınlar için üretilmeye başlanan ceketler, ilk üretildiklerinde oldukça vatkalı, boyu uzun ve oversize denilecek derecede üretilmiştir. Sadece erkeklerin değil kadınlarında giyer olduğu bu kombinler cool’luk etkisinde insanları büyüleyecek derecede güzel.

  • İş yerinizde tercih ettiğiniz ceketleriniz oversize ise şimdi burayı iyi dinlemelisiniz. Ceketlerinizin içine balıkçı yaka, dar badilerinizden ya da trikolarınızdan giyebilirsiniz. Aynı şekilde oversize gömleğinizi kumaş pantolonlarının üzerine çekerek bir kemerle şık ve cool hale getirebilirsiniz.
  • Gömleklerinizin altına etek giyebilir, dilerseniz gömleğinizi giydikten sonra iliklemek yerine belinize bağlayarak şortlarla da kombinleyebilirsiniz. 
  • Sıcak yaz aylarında caddede yürürken şık olmak için gömleği tamamen şortu kapatacak şekilde salaş bırakabilirsiniz.
  • Ayrıca oversize gömlekleri pantolonlarınızın içine sokmak size çok ayrı bir hava katabilir.
  • Ceketinizi bisikletçi taytı ya da şık bir şortla kombinleyerek yazın rahat ve şık bir şekilde gezebilirsiniz.

 

Oversize kaban ve trençkot cool’luğuna hazır mıyız?

Kış aylarına girmemizle birlikte caddeler oversize kabanlarla dolup taşmış durumda. Vitrinlerde, insanların üzerinde her renk ve kumaştan üretilen kabanlar oldukça şık duran parçalar arasında yer alıyor. Kombinlerinizi en iyi şekilde tamamlayacak ve sizi cool’luğun zirvesine taşıyacak parçalara bir bakalım.

  • Yumuşak ve cıvıl cıvıl renklerle karşımıza çıkan kabanlar, bu sene ve önümüzdeki senelerde de oversize oluşunu bozmayacak gibi duruyor. Eşofman takımınızın üzerine uzun, omuzları oldukça salaş duran oversize ceketinizi giyerseniz, cool’luğu yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda şık etek kombinlerinizin altına giydiğiniz çizmelerinizle şıklığı yakalarken, tamamlayıcı parça olarak kabanlardan yardım alabilirsiniz.
  • Yıllardır tercih edilen trençkot bahar mevsimlerinin vazgeçilmezi haline gelen parçalardır. Özellikle En şık kombinlerin imzası olabilecek bu ceketler spor giyimi de içinde barındırıyor.  Oversize olanları ile başarılı bir giyim stili oluşturabilirsiniz. Basit bir Jean ve beyaz t-shirt’ün üzerine alacağınız trençkot, şık ve spor bir görüntü yaratacaktır.

 

Oversize Cool’luğu İçin Tüyolar

Günümüzde moda herkesin kendini rahat ama aynı zamanda şık hissettiği, renk uyumunun aranmadığı bir akım haline geldi. Bizler sizler için yalnızca ufak ipuçlarında bulunarak cool görünümünüze yardımcı olmak istiyoruz.

  • Kilolu görünürüm diye korkuyorsanız gömlek ve kazak gibi oversize kombinleri de belinize kemer takmayı deneyebilirsiniz.
  • Stilinizi daha da cool’laştırmak istiyorsanız üst giyimde kullandığınız oversize kesimi alt giyiminizde de kullanın. Pantolonunuzun bol ve kocaman olmasından korkmayın. Üzerine büyük bir gömlek ya da sweatshirt çekin.
  • Kombinlerinizi oldukça şapka, küçük çantalar ve aksesuarlarla hareketlendirmeye özen gösterin.
  • Renk uyumlarını oversize eşofman takımlarında yakalayarak cool görünüm oluşturun.

Oversize giyim tüyolarına ufak bir göz attınız. Özellikle günümüzde en çok tercih edilen giyim tarzına dönüşen bu stil; ceketler, t-shirt’ler, sweatshirt hatta kabanlarda da oldukça etkili. Size sunmuş olduğumuz cool kombinlerle birlikte artık caddelerde, iş yerlerinde oversize giyimin sadece spor bir görünüş değil, tarz ve cool bir görünümde kazandırdığını giyiminizle kanıtlayabileceksiniz.

Etiketler: giyim
Şubat 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR